Stap binnen in de bezoekerstuin van LandsEinde

Mijn tuin openstellen voor bezoekers, is een droom die werkelijkheid  is geworden, is het mogelijk maken om bezoekers te laten genieten en zich goed  te voelen in een stukje geordende natuur, ervaring  met hun te delen en wederzijds inspiratie op te doen.
Vanaf het voorjaar gaat de poort van LandsEinde open voor bezoekers van LandsEinde en voor de gasten van de B&B.

Wat is LandsEinde

LandEinde is niet alleen een bezoekerstuin maar ook een Bed en Breakfast.  De naam hebben we niet toevallig gekozen, meer informatie  hierover kunt u vinden op de website .
Landseinde is gelegen op ruim 1 ha grond. In 2005 hebben wij deze vervallen en verlaten boerderij aangekocht, de grote schuur opgeknapt en van de kleine schuur een B&B met 4 luxe kamers-en-suite gemaakt. Ook het woonhuis hebben we herbouwd.

En nu over de tuin

Al op heel jonge leeftijd kon ik genieten van de geur van het buiten zijn, de geur van het land en de gewassen, de geur van vlierstruiken en grassen, van het kijken  naar  wolken en luisteren naar  vogels.  Toen ik voor het eerst met mijn man in een old timer rondreisde op het platteland van Engeland was ik betoverd door het landschap, de dorpen,  de vele cottagetuinen met hun uitnodigende rozen in de voortuinen en natuurlijk de gezellig en gastvrijde  ingerichte  B&B’s.  De droom van toen is stukje bij beetje gegroeid en heeft handjes en voetjes gekregen op LandsEinde. En  mijn man heeft nog steeds Old Timers [Engelse]

De tuin van  Landseinde heb ontworpen na het volgen van een ontwerpcursus  bij Neerlands tuin.

Rond het woonhuis en de B&B zijn inheemse hagen en struiken aangeplant in samenwerking met de Regionale Landschappen Meetjesland.
Bij de entree slingeren  geurende klimrozen  over een kastanjehek en  in de voortuin staan cottageplanten en ligt een klein vijvertje. 

De tuin is ingericht als wandeltuin met hier en daar een zitje en verdeeld in tuinkamers door beukenhagen.
In het voorjaar 2010 heb ik 2 spiegelende borders aangeplant met planten van vaste plantenkwekerij “In goede aarde”  uit Biervliet.
In de rozentun zijn de perken klaargemaakt en momenteel ben ik bezig om  de prachtig geurende rozen, besteld bij de Biologische Rozenkwekerij “de Bierkreek”    te planten.

Verder is er een weiland, omzoomd  met een inheemse haag, met  een hoogstamfruitboomgaard met oude Vlaamse fruitrassen en zijn er 2 natuurlijke poelen gegraven.
De wei wordt bewoond en begrazen door  2 Shetlandse pony’s, een  ganzenkoppel en natuurlijk onze geit Meggy en de kippen.
We proberen natuurlijk te tuinieren door veel compost te gebruiken, biologische tuinaarde te gebruiken, vogelbosjes aan te leggen, en zoveel mogelijk schuilgelegenheid te geven aan de dieren die graag leven op Landseinde.
Door het natuurlijk karakter en de diversiteit aan beplanting is Landseinde voor de echte tuinliefhebbers alleen al een bezoek waard!

Aangezien wij meerdere keren verhuisd zijn is deze tuin niet het proefstuk.
Over de tuin van ons vorig huis heb ik een website gemaakt waar je  virtueel een bezoekje kan  brengen.

Aan de hand van foto’s en met de seizoenen mee zal ik met deze weblog de tuin laten zien en informatie erover schrijven.

Ik vind het heel leuk als u een  reactie achterlaat.

Een gedachte over “Stap binnen in de bezoekerstuin van LandsEinde

  1. wow, Marleen! wat je in die afgelopen jaartjes hebt gerealiseerd is gewoon prachtig! Hoe je dat alles beschrijft, het houdt precies niks in.. Maar “t zal wel heel wat voeten en handjes in de aarde gekost hebben! proficiat en geniet ervan!

Plaats een reactie