Niet opruimen die ouwe schuur

De oude rommelige en krakkemikkige hangar is het enige gebouw op onze B&B die nog niet is aangepakt. We hebben er ook geen haast mee en maar goed ook want moeder kerkuil heeft er voor het tweede jaar op een rij in de uilenbak jongen. We hadden het sissende geluid van de jongen al gehoord.Gisteren kwam onze nachtvogelvriend weer langs. Hij haalde er 3 jonge pluizenbollen uit, 3 prachtige aaibare jonge kerkuiltjes. Ik had ze nog nooit zo aandoenlijk gezien. De uilenkenner heeft ze goed bekeken en daarna geringd. Volgens hem zijn ze gek op rommeltjes schuren. Heerlijk, hoeven we ons  dus hierom  niet druk te maken. Want werk genoeg.


Vorige week kwam dezelfde uileman langs met een jonge ransuil uit een door hem gemaakt kunstnest dat op een camping vlakbij ophangt. Gewelig om te zien. Minder leuk is dat de jonge ransuil,  een week later overleden is aan een darminfectie.  Maar wel goed dat onze uilenvriend zich blijft inzetten voor de uilen, ’s nacht gaat hij regelmatig op pad om hun te bekijken en te bestuderen.

Het gaat ook goed met mijn dierenbestand.
De ganzen hebben 4 jongen die groeien als kool.


De kuikens die net voor pasen uit de broedstoof komen zitten nu in een ren, ze scharrelen als de beste! Er zitten een paar Orpingtons tussen en een paar Mechelse koekoek.

Ze zijn ook zo mooi aaibaar en erg volgzaam. Ze zien mij als hun moeder, ze moeten me nog maar even horen of ze lopen me achterna.
Het houden van erfdieren zorgt er dus ook voor dat er plaats en ruimte is voor die bedreigde diersoorten. Ben erg blij dat de kerkuil bij ons jongen heeft gekregen, ook de gasten komen nu tegen het invallen van de duisternis luisteren naar de sissense kleintjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s