Rozendagen

Op 9 en 10 juli wordt de Zeeuws-Vlaamse Rozenkwekerij de Bierkreek twee dagen lang ondergedompeld in een Italiaans sausje. Het jaarlijkse rozenfestival, dat inmiddels een begrip is in heel Europa, heeft dit jaar het thema:
‘Italiaanse sferen’.

Kijk, als dat nou ook niet toepasselijk is voor mijn rozentuintje!
De kwekerij ligt op een boogscheut van onze Bed en Breakfast . En  toevallig heb ik er  nou  juist afgelopen winter Italiaanse rozen gekocht. Ik ken de kwekerij al vanaf hun eerste jaar hier in de Zeeuws-Vlaamse polder en vond het zo apart dat ze juist hier biologische rozen kweken.
Mijn rozentuintje is dus afgelopen winter aangelegd en aangeplant. Ze hebben het wel even moeilijk gehad door de aanhoudende droogte maar oop 2 na zijn ze allemaal aangeslagen en staan nu ontzettend mooi te bloeien. Marianne van de kwekerij vertelde me dat ik de eerste was aan wie ze de Italiaanse rozen verkocht, ze hadden ze ook nog niet eerder gekweekt.  Ik had er ook alle vertrouwen in dat ik een goede keus had gemaakt, ze hebben een ontzettend groot assortiment en rozen gekweekt in zowat dezelfde klei en helemaal biologisch, voor mijn gevoel kon het niet beter. Bovendien heb ik in het plantgat  biologische plantaarde erbij gedaan.

En ik ben er helemaal blij mee 🙂
Hier zijn ze dan, hun eerste bloeiseizoen:

Allereerste bloei van Rosa Calliope

Rosa Altair of Berenice

Rosa Sans Souci

Rosa Supernova

Klimroos Bellavista (nu nog amper 30 cm hoog)

Klimroos Bellavista

Hier dan een overzichtsfoto:

Vandaag heb ik voor het eerst de uitgebloeide rozen weggeknipt. Vanavond krijgen ze mest en morgen gaat m’n man de hagen snoeien. Dat betekent dat er gehakseld zal worden. En ik ben daar dan weer super blij.
 

One thought on “Rozendagen

  1. Pingback: Zorgen om mijn rozen « De bezoekerstuin van LandsEinde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s