Op het eerste gezicht: juli 2012

Het is alweer 13 juli en ik heb nog niet mijn foto’s voor : Op het eerste gezicht gepubliceerd.  Ik heb ze op 3 juli genomen.

De borders zijn nu echt heel hard gegroeid en zijn nu een lust om ernaar te kijken.

Ondanks de overvloedige regen vind ik dat de planten er goed uitzien en zelfs mooi rechtop blijven.

Het rozentuintje is niet helemaal naar m’n zin, in het najaar gaat er toch een en ander veranderen, zit al in mijn hoofd 😉
Wat ik wel mooi vind is het doorkijkje naar het rozentuintje.

doorkijkje naar rozen

Voor de veranderingen in de rozentuin heb ik natuurlijk heel wat planten nodig. En ik heb besloten dat ik ze of zelf ga stekken, scheuren en zaaien.
Geinspireerd door het tuinblog van Vinkenpraat heb ik in mijn Nepeta Upright Form gestekt. En ja hoor, ze doen het 🙂 Er zitten al piepkleine blaadje aan de stekjes.
De eerste plantjes van mijn nieuwe border zijn geboren 🙂

Stekken van Nepeta Upright Form

 

5 thoughts on “Op het eerste gezicht: juli 2012

  1. Wat gaaf zeg! Ik ga dat ook maar eens proberen volgend jaar. Ik stek niet zo heel veel, alleen de geranium en buxus, maar veel stekken slaan niet aan. Ik ga me er maar eens in verdiepen, lijkt me zo leuk. Ik word ook steeds enthousiaster met zelf zaaien, omdat het steeds beter lukt ook. Al doende leert men zeg maar.

  2. Overigens een prachtige border, al vind ik het moeilijk te zien wat ik precies zie, als je begrijpt wat ik bedoel. Kun je eens een paar foto’s van wat dichterbij nemen? Even langs komen is immers niet aan de orde, ik woon helemaal in Overijssel. 😉

  3. Dat doorkijkje naar de rozen vind ik heel mooi! Maar ik weet dat een tuinmens altijd bezig is om veranderingen en verbeteringen aan te brengen; en nu is het de tijd omdat allemaal te bedenken.
    En dat zelf stekken: ontzettend leuk!

    • dat is nou het mooie van tuinieren, terwijl je aan het scharrelen bent in de grond groeien de nieuwe ideeën in je hoofd, eigenlijk is een heel erg creatief bezigheid 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s