De verleiding

Oh, wat is het een mooie ochtend, zacht en zon, krantje, laptop en kopje koffie. En dan kom ik met het krantje teruggelopen en kijk, daar wuift de uitgezaaide Akelei me vrolijk toe, hoe mooi is dat nou niet!

Akelei langs de oprit
Akelei langs de oprit

De verleiding om ff door de tuin te lopen is groter dan de verleiding van de pas gezette cappuccino 🙂 De geur van de Rosa rugosa roept me naar de achtertuin:

Rosa rugosa voor de Kardinaalsmuts die momenteel de kraamkamer is van een nachtvlinder
Rosa rugosa voor de Kardinaalsmuts die momenteel de kraamkamer is van een nachtvlinder

Ik heb 2 grote groepen aangeplant, witte, zachtroze en zuurstokroze, woekert weliswaar maar door hun schoonheid, geur en bottels in het najaar neem je dat er wel bij. Zie je die grijze dikke spinnenwebben? Dat zijn rupsen die zich momenteel aan het verpoppen zijn tot stippelmotten, heb er vorig jaar ook een logje over geschreven. Klik hier als je het wil  lezen.

Even verderop staat nu Zeeuws knoopje te bloeien, niet de geur die je verleidt maar de prachtige bloei:

Zeeuws knoopje
Zeeuws Knoopje, Astrantia-roma

Het Zeeuws knoopje groeit op Zeeuwse klei, LandsEinde ligt net over de Zeeuwse grens maar de klei is dezelfde. Omdat Zeeuws Vlaanderen eigenlijk mijn land is heb ik altijd een zwak gehad voor dit knoopje: haar naam heeft ze dan ook gekregen door de gelijkenis met de echte Zeeuws knoop, een onderdeel van de Zeeuwse klederdracht.

Hier de witte variant:

Zeeuws knoopje wit
Astrantia buckland

Er staat nog veel meer verleiding links rechts van me, maar omdat ik ontzettend veel trek krijg in mijn  cappuccino loop ik snel door. Alhoewel, een bijtje op de Geranium pheum, de zachtroze variant, verleidt me om snel met  mijn Iphone deze foto te nemen:

Geranium met bijtje
Bijtje op Geranium pheum

En nu koffie, alhoewel, ik zie daar mijn mooie Geranium Johnson blue….  nee, eerst koffie, volgende keer over mijn Geraniums 🙂

9 gedachten over “De verleiding

 1. Hahaha……heel herkenbaar!! Bij mij moet ook alles wachten….is ook zo’n wonderbaarlijk iets. Alles wat zo mooi groeit en bloeit!!

  Nee Evert…ik vind dat geen echte cappuccino, opgeklopte melk…alleen met slagroom!!

 2. Mooi! Daar laat je met plezier je koffie voor koud worden. Gebeurt me regelmatig en ik neem ‘m dan nog mee 🙂 Fijn om een rondje mee te mogen kijken.
  Ik heb al twee jaar geen spinsel van de stippelmotjes meer. Jammer.

 3. ’t Is voluit genieten op zo’n dagen.
  Astrantia zijn echt wondermooie bloemen, ik ben blij dat die het hier op mijn Vlaamse leemgrond absoluut uitstekend doen.

 4. Ik was vooral benieuwd naar je ervaringen van het open-tuinen weekend, ik heb het verslagje gevonden, leuk maar wat is het groot bij jullie! Ineens ook facebook vind ik leuk gedaan!

 5. Ha, een foto van de spinsels van de stippelmot op de karninaalsmuts! Ik liep vanmorgen weer zonder erg met mijn snuit erin.
  Ach, ik laat het maar, net als jij. De bloei is er later in het jaar niet minder om En dat kleine vlindertje zie je dan overal.
  Zeeuws knoopje wil hier niet op de turfachtige grond. Die willen klei en wat kalk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s