Ik wil de zon!!!!!

Wolken en zon wisselen elkaar af….hier en daar buien…. Genoeg, ik wil de zon! En niet voor 1 dag maar zon de hele zomer lang!

Pleintje voor B&B LandsEinde

Pleintje voor B&B LandsEinde

Ik moet nog een paar kruiwagens compost kruien in de voortuin en dan heb ik alle voorjaarswerken erop zitten, beetje laat hè?
Het was weer eens bewolkt, de hele dag gewacht op het goed fotolicht, gelukkig is het zomer en hebben we nu de langste dagen.

voortuin-LandsEinde

Voortuin-link

Dus om 21 uur foto’s genomen van wat er nu bloeit in de voortuin:
Vorig jaar stond deze Delphinium op een erg winderige plek, was gewoon treurig om te zien. In het najaar heb ik dan maar alles wat in de wind stond te verwaaien verplaatst naar de voortuin.  Mijn voortuin was toch toe aan een make-over en  kijk, hoe happy ze nu is, haar stengels met prachtig blauwe bloemen zijn sterk en stevig, de andere planten rondom haar, die nu nog niet bloeien, zorgen ervoor dat ik geen steunmateriaal hoef te gebruiken voor deze trotse Delphinium 🙂

Ridderspoor

Riddersporen

Bloem van ridderspoor

Bloem van ridderspoor

Het is ook het eerste jaar dat de kamperfoelie het naar zijn zin heeft, zou het dan toch met het vochtige voorjaar te maken hebben?  Ook hier staat een pol Ridderspoor met een tintje paarser kleur. Is moeilijk om met mijn smartphone de kleur goed te laten zien.

Kamperfoelie

Kamperfoelie

Ridderspoor en Kamperfoelie

Delphinum en Kamperfoelie

Weet je wat dat bruin op de grond is? Dat is een restant van het hooi van mijn geit dat ik op karton heb gelegd om ervoor te zorgen dat het zevenblad de voortuin niet gaat veroveren. Heb ik geleerd uit het blog Natuurlijke Moestuin. De bermen en de dijk aan de andere kant van de straat worden 1 keer per jaar gemaaid. Wat dan weer zorgt dat het straatbeeld heel erg mooi is maar ja, ik wil ook andere bloemen in mijn voortuintje! Er is nog genoeg zevenblad voor de B&B waar ik pesto en quiches van kan maken 😉

Vijvertje in voortuin deels omzoomd door Vrouwenmantel

Vijvertje in voortuin deels omzoomd door Vrouwenmantel

Nog niet opgevallen dat ik veel blauw-roze en witte bloemen heb staan?
Mijn allereerste tuinbeleving was op reis in een klein Engels dorpje waar ik betoverd stil ging staan bij een typisch Engels voortuintje. Zachtroze rozen groeiden over een hekje, het cottagetuintje stond vol blauw-wit en roze bloemen. Dat beeld ben ik nooit kwijt geraakt en probeer het vast te houden in mijn eigen tuin. Haha, toen wist ik nog niet wat  een cottagetuintje was 😉

Maar Alchemilla mollis is een uitzondering. Haar zachtgele kleur zorgt ervoor dat je blik naar het blauwe kleur getrokken wordt. En dan die druppels op haar blaadjes… haar vrouwenmantel…

Pioenroos

Pioenroos

In het hoekje van de voortuin rechts van het paadje bloeit deze pioenroos overweldigend! Nu ff geen regen en dan gaan de andere knoppen ook bloeien. Deze pioenroos heb ik meegenomen uit mijn eerste tuintje in de polders van Breskens. Kreeg ik daar van een buurvrouwtje. En ik koester haar al 25 jaar!

Naast haar staat Astrantia Major, Zeeuws Knoopje. Goede buurtjes 🙂

Daar is de zon!!!!  En wat zie ik daar opeens bloeien bij de rozenboog?
Albertine!

Rosa Albertine

Rosa Albertine

Dus toch….
Of niet? Even vragen aan Rozenkwekerij De Bierkreek

Ik ga compost kruien 🙂

7 gedachten over “Ik wil de zon!!!!!

  1. De beste tuinfoto’s maak je toch zonder zon, enfin eigenlijk bij zonsopgang en heldere hemel. Dan is het licht het mooiste en heb je het minste contrast. Maar ik vind het zelf ook moeilijk om voor 06h00 ’s morgens foto’s te gaan maken.
    Ik heb hier zelf ook erg veel last van de wind (ik moet nog wat wachten totdat de hagen voldoende uitgegroeid zijn alvorens voldoende beschutting te hebben),

  2. Ja, zo’n cottagetuin blijft een fantastische bron van inspiratie.Het wordt al heel mooi in je tuin, qua plantengroei dan…. Want dat heerlijke, zachte weer: misschien volgende week iets draaglijker temperaturen. Wat verlangen we er naar!

  3. Vind dit blog erg mooi met al die informatie en prachtige foto`s van al die planten.
    Ben een paar jaar geleden eens in de tuinen van Uffelte geweest weet niet of die bij jullie bekend is, maar je kunt hem vinden op internet ook een schitterende bloemen en planten tuin. Groetjes.

  4. De zon! Wil ik ook! Kom hier terecht via via via, ben even de wereld rondgereisd, blogsgewijs dan, om hier uiteindelijk niet zo ver van huis terecht te komen. Ik vond ‘Landseinde’ zo Nederlands klinken en ja. Leuk hier even in je tuin rondgewandeld te hebben. Maakte kennis met de kippen die het bij jullie echt wel luxueus hebben. De klamboe zaaibed constructie vond ik prachtig! Benieuwd hoe het er mee gesteld is intussen. Lijkt me héérlijk zo’n zaaibed vol midden in het gazon, ja, een droom van mij, moet ik beslist eens aan manlief laten zien, begrijpt hij misschien wat ik bedoel 😉 Ik weet al net de plek, de plek die beslist niet te nat en wél voldoende zon krijgt. Bedankt voor de inspiratie en voor het leuke tuinbezoek. Je tuin is prachtig!
    Marian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s