Het was een “Perfect Day”

Zondagochtend, de zon scheen, er was geen zuchtje wind, vogels floten  hoorbaar en… de tuinkriebels waren er weer  🙂
Door de relatief zachte winter begonnen hier en daar rozen uit te lopen, dus rozen snoeien en perken opruimen zou mijn eerste tuinklus worden.
rozentuin
De rozentuin vóór het snoeien.
IMG_4423
R
oosje uitlopen? Nee, roosje bloeit zelfs!

IMG_4422 IMG_4420
Rond 12 uur had ik 3 perken gesnoeid, onkruidjes weggehaald en de kanten afgestoken.

W
at een heerlijk gevoel, het was een een stille ochtend, ik voelde mijn wangen roze kleuren en ik hoorde vogels druk in de weer. Toch maar ff temperen want februari is nog maar halverwege en het weer kan zo verkeren…. Nog 2 perken te gaan 😉

Na de lunch wilde mijn man de inheemse haag in de wei flink inkorten, tot vorig jaar hadden we nog onze  Meggy die het hele jaar door de haag verzorgde 😉
meggy Helaas is mijn lieve vriendin vorig jaar overleden, 17 jaar geleden met de fles grootgebracht. Onze wei is best leeg zonder haar!

Nou daar gaat ie dan,  60 meter lange haag inkorten. Mijn man en ik vormen best een goed team: hij voorop met de kettingzaag de toppen uitzagen en ik de takken opruimen. We stonden er versteld van dat het zo lekker ging 🙂
IMG_4393IMG_4405 IMG_4403 IMG_4395 IMG_4396

Als je heel goed kijkt zie je het kerkje van Sint-Margriete!

Deze “Perfect Day” eindigden we in schoonheid: heerlijk zittend op ons bankje voor de poel, pilsje erbij en tevreden genieten van het gedane werk en van deze mooie eerste tuindag!
IMG_4404

15 gedachten over “Het was een “Perfect Day”

 1. Heerlijk genieten van die eerste zonnestralen. Dan krijg je echt wel zin om te snoeien en op te ruimen.Ik ben wel benieuwd of we nog winter krijgen.

  Groetjes Thea

  • Ja Thea, het was ook echt genieten! De winter is ook gezellig, binnen bij haardje maar toch, eenmaal weer in de tuin dan is het toch weer heerlijk sjouwen!
   Hoop echt dat de lente gauw gaat komen!

 2. Met de rozensnoei wacht ik toch nog een week of twee, drie. De acacia’s en de blauweregens zijn daarentegen wél al bij de kapper geweest. 😉

  • 🙂
   Ben nog niet klaar hoor met de rozen, nog 2 grote groepen Rugosa maar dat is dan weer het werkje van mijn man, hij is nml. van de apparaten en ik van het handmatige snoeien 😉

 3. Oja en zo,n poel zou dat bij ons ook gaan! Onze vijver is lek en ik zit er aan te denken de folie maar helemaal weg te halen. Nu blijft hij redelijk vol met al die regen maar, s zomers weet ik niet hoe het zal gaan, ik ben bang voor al teveel onkruid.

  • Tja, Ria, een poel staat niet garant voor geen onkruid.
   In de wintertijd staat het water hoog en zelfs op niveau van de weide eromheen. Maar zodra het lente wordt zakt het peil want wij leven tussen de akkers en de waterstand wordt laag gehouden ivm met gewassen van de boeren (wat ik persoonlijk jammer vind omdat ook weidevogels houden van niet droge akkers 😉 En ja, onkruiden groeien er maar dat is juist erg mooi! Je hebt er geen werk aan want vanaf de herfst gaan ze weer kopje onder. En het resultaat na aantal jaren is alleen maar mooier! Wij maaien een pad langs de poelrand dus al bij al kun je het beheersbaar houden.
   Ik zou zeggen, gaan voor die poel!!!!

   • Ja, ik zou best willen er groeien wilde orchideeen rond, dat worden er dan vast nog veel meer 🙂 eens kijken of ik manlief zover kan krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s